Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowa z makaronem

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 500 gram
woda 1.5 litra
kisiel truskawkowy 1 sztuka
śmietana 100 ml
makaron 200 gram dowolny
miód 1 -2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowa z makaronem


Truskawki umyć, usunąć szypułki i ugotować tak jak kompot. Makaron ugotować osobno.
Kisiel wsypać do szklanki, dodać zimnej wody, wymieszać i wlać do gotujących się truskawek.
Zmiksować blenderem i na koniec dodać śmietanę. Po przestygnięciu można dosłodzić miodem. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 03.07.2015 22:59
Piėknie wygląda
Magda60 02.07.2015 23:15
warto bo smaczna zupka
misia53 02.07.2015 22:47
własnie latem lubię takie zupki lekkie
Katarzyna59 02.07.2015 21:56
super, extra
Kasnaj 02.07.2015 21:40
fajny przepis na zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak