Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy i makreli

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 300g ugotowana
makrela wędzona 250 g
ogórek kiszony 2 szt
por 1 kawałek
majonez 3 lyzki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy i makreli

Kroki postępowania

1

Ugotowaną ciecierzycę zmiksować blenderem lub zmielić w maszynce do mięsa. wrzucić do garnka.
Krok 1 - Pasta z ciecierzycy i makreli foto
2

Makrelę obrać z ości i skóry, mięso rozdrobnić i wrzucić do ciecierzycy.
Krok 2 - Pasta z ciecierzycy i makreli foto
3

Dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać.
Krok 3 - Pasta z ciecierzycy i makreli foto
4

Por posiekać w drobną kostkę, ogórki również pokroić w drobną kostkę.
Krok 4 - Pasta z ciecierzycy i makreli foto
5
Wrzucić do pasty i dokładnie wymieszać. Schłodzić 2-3 godziny w lodówce
Krok 5 - Pasta z ciecierzycy i makreli foto
6
i podawać do chleba
Krok 6 - Pasta z ciecierzycy i makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 06.07.2015 13:10
Podoba mi się ta pasta.
Róża1 17.06.2015 23:04
fajny przepis :-)
kloruś 17.06.2015 21:23
wygląda smakowicie!
2milutka 17.06.2015 19:52
bardzo fajna propozycja
Bernadeta1 17.06.2015 18:49
na pewno bardzo smaczna pasta
mysza620 17.06.2015 18:43
kupiłam właśnie ciecierzycę i nie bardzo wiedzałam co z nią zrobić .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak