Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z miętą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 25 dag
jogurt naturalny 150 ml
cebula 1 mała
rzodkiewka 5 szt
liść mięty kilka szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Twarożek jest bardzo orzeźwiający. Idealnie smakuje z ciemnym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z miętą

Twaróg rozetrzeć z jogurtem naturalnym. Do twarożku dodać drobiutko posiekaną cebulę i rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Doprawić ser solą i pieprzem i wymieszać. Kilka listków świeżej mięty posiekać i dodać do twarogu. Delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 24.06.2015 07:51
pyszne śniadanie
gosia56 22.06.2015 11:15
Ciekawe jak smakuje taki twarożek muszę spóbować zrobić
Ela15 20.06.2015 13:02
na pewno pysznie smakuje, ciekawe połączenie
Margo1 18.06.2015 20:03
Fantastyczny twarożek
Futka 17.06.2015 10:22
Smakowity, aromatyczny i wyrazisty twarożek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak