Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa w ziołach prowansalskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kukurydza 2 kolby
cukinia 2 szt.
bakłażan 1 szt.
cebula czerwona 2 szt.
ziemniaki 6 szt
sól i pieprz

Marynata

czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyzeczki
oliwa 1/3 szkl
sok z cytryny 2 łyżeczki

Porada

Podawać do mięs grillowanych, ryb i pieczywa.

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa w ziołach prowansalskich

Przygotować marynatę: połączyć wszystkie składniki marynaty, doprawić pieprzem i solą, zmiksować i odstawić na 1 godz. do lodówki.
Ziemniaki podgotować 7 - 10 min w skórce i odcedzić. Cukinie i bakłażan umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w plastry tak, jak ziemniaki. Kukurydzę pokroić w kawałki długości 5 cm. Warzywa nadziać na szpadki na przemian, posmarować marynatą i opiekać na ruszcie 15 min, ciągle je odwracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak