Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby leśne marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

grzyby leśne około 2 kg

zalewa:

woda 1,5 litra
ocet 1 szklanka
sól 1,5 łyżki
cukier 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby leśne marynowane

Grzyby przebrać,oczyścić ,odciąć same główki i tylko z małych grzybków.Gotować około 20 minut ,przekładać do słoików .Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewą zalać grzyby w słoikach ,zakręcić i pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 01.08.2015 19:56
Do każdego trunku idealne
kloruś 15.06.2015 11:31
ale mam chrapkę na takie grzybki! jeszcze trochę trzeba na nie poczekać ale warto ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak