Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z porów z rzodkiewką i jajkiem
Kroki postępowania
Cebulkę obrać, posiekać. Pory oczyścić, pokroić.
W garnku rozgrzać masło, wrzucić cebulę i pory, przesmażyć.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do porów i przesmażyć razem.
Wlać bulion. Rzodkiewki umyć, odciąć końce. 4 sztuki odłożyć do dekoracji. Pozostałe pokroić w kawałki. Wrzucić do garnka. Gotować około 15 minut do miękkości warzyw.
W międzyczasie ugotować jajka na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki. Rzodkiewki do dekoracji pokroić w plasterki. Szczypiorek opłukać i posiekać.
Zupę zmiksować blenderem na krem,
Na talerze wlać zupę, dodać jajko, rzodkiewkę i posypać szczypiorkiem. Od razu podawać