Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami .

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 litr
mąka pszenna 500 g
woda letnia 0,5 litra
oliwa 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta
śmietana 18 proc do polania
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami .

Kroki postępowania

1
Jagody myje i zostawiam do osuszenia .
Krok 1 - Pierogi z jagodami . foto
2
Mąkę wsypujemy do miski
Krok 2 - Pierogi z jagodami . foto
3
Szykujemy wodę letnią z łyżką oliwy i wlewamy do mąki .
Krok 3 - Pierogi z jagodami . foto
4
Zagniatamy ciasto na jednolitą masę .
Krok 4 - Pierogi z jagodami . foto
5
Wałkujemy ciasto , wycinamy kółka
Krok 5 - Pierogi z jagodami . foto
6
Nakładamy jagód i sklejamy brzegi . Wstawiam garnek z osoloną wodą . Gotujemy pierogi 3 -4 min.
Krok 6 - Pierogi z jagodami . foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 25.06.2015 21:01
Bardzo smaczne.
magda1976 25.06.2015 14:00
Zjadłabym takich pieróżków
Ewa Wojtaszko 25.06.2015 13:06
zaraz po ruskich moje ulubione:)
Ola1young 25.06.2015 12:14
lubie takie pierogi,u nas jagód jeszcze nie ma :(
Krzysztof15 25.06.2015 06:34
bardzo lubie
Iwusia 24.06.2015 23:19
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak