Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik czosnkowo-koperkowo-ogórkowy z jajkiem :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 250 ml
czosnek 2 ząbki
koperek 1/2 pęczka
ogórek zielony 1/2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jogurt naturalny 250 ml
olej rzepakowy 2 łyżki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik czosnkowo-koperkowo-ogórkowy z jajkiem :)

Jajka gotujemy na twardo.
Czosnek obieramy i siekamy. Olej rozgrzewamy w garnuszku i smażymy na nim czosnek. Po chwili wlewamy bulion.
Ogórek kroimy w półplasterki. Koperek siekamy drobno.
Gdy bulion się zagotuje dodajemy ogórek i koperek (część koperku można zostawić do posypania chłodnika tuż przed podaniem).
Chłodnik doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy do przestudzenia.
Gdy zupa się schłodzi dodajemy do niej jogurt oraz pokrojone jajka.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.07.2015 18:37
przepyszna zupka
gosia56 24.06.2015 13:24
na pewno pyszny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak