Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z szynkowara
Kroki postępowania
Dodać żelatynę w proszku (bez rozpuszczania w wodzie!), doprawić do smaku mielonym pieprzem i dokładnie wyrobić.
Mięso przełożyć do woreczka.
Szynka z szynkowara przygotowana w domu jest rewelacyjna. Ja zrobiłam z mięsa pokrojonego na kawałki z dodatkiem mięsa mielonego.
szynka wieprzowa | 1 kilogram |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 3 łyżki |
czosnek | 3 ząbki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 liście |
Ziele angielskie całe Prymat | 10 ziaren |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 10 ziaren |
Kolendra cała Prymat | 1 łyżeczka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Dodać żelatynę w proszku (bez rozpuszczania w wodzie!), doprawić do smaku mielonym pieprzem i dokładnie wyrobić.
Mięso przełożyć do woreczka.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: