Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana kiełbasa z grilla

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata:

piwo 1 puszka
miód 2 łyżki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek

Dodatkowo:

kiełbasa śląska 1 kilogram

Porada

Kiełbasę dobrze marynować w szczelnym pojemniku, aby czosnek i cebula nie zdominowały nam zapachu lodówki.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana kiełbasa z grilla

Czosnek oraz cebulę pokroić w plasterki. Piwo dokładnie wymieszać z miodem, dodać przeciśnięty czosnek, cebulę, liście laurowe, ziele oraz pieprz.

Kiełbasę ponacinać dowolnie i umieścić w marynacie. Wstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Grillować z każdej strony, w trakcie grillowania można kiełbasę dodatkowo polewać marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 22.06.2015 20:07
Lubię taką :)
Ola1young 22.06.2015 17:43
tez taką lubie :)
adelajda 22.06.2015 16:48
Smaczna :)))
mirosława4 22.06.2015 16:02
lubię taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak