Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w cieście sezamowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata do ryby

łosoś filet 250 g
sok z cytryny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka

Panierka

białko 1
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
ziarna sezamu 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
olej sezamowy 1/2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki

Lista składników

olej do smażenia

Porada

Łososia podajemy z ryżem i warzywami.

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w cieście sezamowym

Kroki postępowania

1
Łososia polej sokiem z cytryną i sosem sojowy, odstaw na 1 godzinę.
Krok 1 - Łosoś w cieście sezamowym foto
2
W miseczce roztrzep białko, tak by się trochę spieniło, dodaj resztę składników na panierkę i wymieszaj.
Krok 2 - Łosoś w cieście sezamowym foto
3
Rybę osusz lekko, posól i maczaj w panierce. Smaż na rozgrzanym oleju, przewracając po 2 razy na każdą ze stron. Wyłóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 3 - Łosoś w cieście sezamowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.06.2015 16:04
smaczna i zdrowa rybka
Stenka 22.06.2015 14:10
Ależ musi być smaczna
bertpvd 22.06.2015 12:25
piękna rybka !
norweska20 22.06.2015 11:40
apetyczna rybka...pycha
gusia1000 22.06.2015 10:39
smaczna ryba.
Franciszek 22.06.2015 09:34
Pomysł kuszący do wypróbowania
Konczi 22.06.2015 09:26
taka rybka musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak