Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Arbuzowo-miętowy napój

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1,5 kg
mięta
kefir 1 litr
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Arbuzowo-miętowy napój

Arbuza pokroić w większą kostkę i jeśli to możliwe pozbawić nadmiaru czarnych pestek choć nie trzeba ich wszystkich wybierać, arbuza przełożyć do dzbanka blendera, dodać sporą ilość mięty ja dałam prawie 3/4 z doniczki i dokładnie zmiksować.
Do owocowego musu dodać kefir, dokładnie wymieszać i dosłodzić lekko miodem choć to nie jest konieczne jeśli arbuz był bardzo słodki przed podaniem napój dobrze schłodzić lub podawać z lodem bo tylko zimny naprawdę gasi pragnienie, polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 20.06.2015 10:25
ciekawe smaki
Agnieszka-87-25 20.06.2015 08:11
interesujący smak
Ewelina1991 20.06.2015 08:04
pyszny napój
Wiktoria29 19.06.2015 21:44
świetne letnie orzeźwienie
Joannasz3190 19.06.2015 21:11
Idealny na lato :)
Katarzyna59 19.06.2015 21:03
cudowny!!!
ewelinapac 19.06.2015 21:02
pyszny na lato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak