Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w kapuście

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 75 dag
kapusta kiszona 0,5 kg
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w kapuście

Kroki postępowania

1
1. Schab myjemy i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Z każdej strony nacieramy solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 1 - Schab pieczony w kapuście foto
2
2. Na dnie miski układamy połowę kapusty kiszonej. Układamy schab i przykrywamy pozostałą kapustą. Miskę zawijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.
Krok 2 - Schab pieczony w kapuście foto
3
3. Po tym czasie połowę kapusty układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Układamy schab i przykrywamy pozostałą kapustką. Pieczemy około godzinę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Smacznego! :)
Krok 3 - Schab pieczony w kapuście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 20.06.2015 20:31
smaczne mięsko
w mojej kuchni 20.06.2015 12:51
pyszny obiad do zjedzenia..
Maridka19 20.06.2015 11:28
Robię podobnie i jest bardzo apetycznie
luna76 20.06.2015 05:52
mmmm, jakie apetyczne :)
Janina 20.06.2015 00:28
Smaczne takie mięsko;)
Joannasz3190 19.06.2015 21:11
Moje smaki :)
Edith85 19.06.2015 20:58
bardzo lubię to danie, robię podobnie
Renata9 19.06.2015 20:38
Pyszny schabik
misia53 19.06.2015 19:46
smaczne jedzonko
agnieszka214 19.06.2015 18:59
och juz nabrałam smaku na taki schabik
Megg 19.06.2015 18:39
oj to musi być smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak