Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałątka

fasola czerwona z puszki 300 g
fasola biała z puszki 300 g
fasola czarna 150 g
kukurydza w puszce 100 g
papryka konserwowa 100 g
bób 150 g

sos

oliwa 4 łyżki
sos winegret 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
kolendra 1 gałązka
natka pietruszki 2 łyżki
sól
pieprz

Porada

sól i pieprz wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowa

Młody bób ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Fasole odcedzić i przełożyć do miski. Dodać ostudzony bób. Paprykę konserwową pokroić w bardzo drobną kostkę. Dodać kukurydzę konserwową, u mnie salt free.
Przygotować sos: do malaksera przełożyć 2 gałązki natki pietruszki oraz 1 gałązkę kolendry, zmiksować. Następnie dodać sól, pieprz, łyżkę musztardy, 3 łyżki oliwy z oliwek oraz 1 łyżeczkę winegretu. Zmiksować, ewentualnie doprawić do smaku. Wszystkie składniki wymieszać. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 04.06.2015 09:40
super sałatka
Maridka19 04.06.2015 09:34
Pysznie się prezentuje :)
Futka 04.06.2015 09:11
Bardzo smakowita i aromatyczna sałatka :)
Habibi 04.06.2015 00:39
My też lubimy i robimy podobną sałatkę :)
gusia1000 04.06.2015 00:08
Lubię taką.
Iwusia 03.06.2015 22:28
ciekawe połączenie
wwwiolka 03.06.2015 22:13
Bardzo ciekawy przepis.
leonowie 03.06.2015 21:13
wyszła rewelacyjnie:)
agnieszka214 03.06.2015 21:03
w takim połączeniu jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak