Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie koperkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy do smażenia
łopatka wieprzowa 70 dkg
koperek 2 łyżki
mąka 2 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie koperkowym

Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Dodać koperek. Kiedy mięso zmięknie sos doprawić i zagęścić mąką. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 04.06.2015 09:42
mięsko pyszne
Bernadeta1 03.06.2015 20:28
na pewno smaczne mięsko
Ewelina1991 03.06.2015 19:25
apetycznie wygląda
pestka 03.06.2015 18:51
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak