Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy pod kołderką z pieczarek i żółtego sera

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kotlety schabowe 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
mąka owsiana
Bułka tarta klasyczna Prymat

dodatkowo

pieczarki 5-6 szt
cebula biała 1 szt
masło klarowane 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty gouda tarty 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy pod kołderką z pieczarek i żółtego sera

Kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety najpierw obtaczamy w mące owsianej lub innej ,pózniej w jajku i bułce tartej.
Pieczarki myjemy kroimy w plastry podsmażamy na masle z cebulą doprawiamy pieprzem i solą albo zamiast soli czubricą zieloną.
Kotlety podsmaża my z jednej strony odwracamy i podsmażamy chwilę .Na górę każdego kotleta wykładamy pieczarki i posypujemy żółtym serem.
Patelnię przykrywamy na chwilę aż serek się rozpuści .
Podajemy na ciepło;

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.06.2015 20:22
pyszne takie kotlety
gosia56 03.06.2015 09:49
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
fotoviderek 02.06.2015 22:15
Jak zwykle pięknie podane :)
Róża1 02.06.2015 19:41
bardzo smaczny kotlecik :-)
gusia1000 02.06.2015 18:59
Apetyczny kotlet.
IKrakowianka 02.06.2015 17:07
bardzo apetyczne danie
jasiek 02.06.2015 14:53
doskonale wzbogacenie kotleta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak