Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z czerwoną kapustą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mięso wieprzowe 0,5 kg
marchew 2 szt
boczek wędzony 15 dag
cebula 2 szt
ziemniaki 6 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z czerwoną kapustą

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać pokroić w kostkę, podobnie boczek. Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Cebulę i boczek razem podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Gulasz z czerwoną kapustą foto
2
Mięso pokroić w kostkę i dodać do cebuli, obsmażyć.
Krok 2 - Gulasz z czerwoną kapustą foto
3
Całość zalać wodą i zagotować.
Krok 3 - Gulasz z czerwoną kapustą foto
4
Dodać marchew i przeciśnięty czosnek. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy. Gotować razem 20 minut.

Krok 4 - Gulasz z czerwoną kapustą foto
5
Kapustę grubo poszatkować. Kapustę dodać do zupy. Całość gotować do miękkości warzyw i mięsa.

Krok 5 - Gulasz z czerwoną kapustą foto
6
Pod koniec doprawić przyprawami do smaku.
Krok 6 - Gulasz z czerwoną kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2015 15:21
Fajne danie.
Konczi 11.06.2015 15:37
pyszniutko u Ciebie, rozgoszczę się na dłużej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak