Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa arbuzowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1 szt./średni
mleko 2 litry
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa arbuzowa

Wykonanie:
Arbuz obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę. Następnie ugotować, odcedzić i przetrzeć. Na maśle podsmażyć mąkę, wlać mleko wymieszać i zagotować. Dodać przetarty arbuz, przyprawić do smaku i rozlać na talerze.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 11.06.2015 09:52
Znakomity pomysł. Musi być pyszna i orzeźwiająca.
as28 11.06.2015 09:24
takiej zupy jeszcze nie jadłam
patryska76 10.06.2015 23:39
ciekawa zupa :D
Ewa Wojtaszko 10.06.2015 21:19
o proszę, takiej zupki to jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak