Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 150 g
ryż 1 woreczek
przecier pomidorowy 3/4 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta

Porada

Doskonały do pieczywa.Można przechowywać kilka dni w słoiczku w lodówce.

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz

Kroki postępowania

1
Gotujemy ryż w woreczku około 20 minut.Wyjmujemy z woreczka do miseczki.
Krok 1 - Paprykarz foto
2
Rybę obieramy ze skóry , wyciągamy ości.
Krok 2 - Paprykarz foto
3
Drobno kroimy.
Krok 3 - Paprykarz foto
4
Ryż doprawiamy do smaku , wrzucamy do niego pokrojoną makrelę.
Krok 4 - Paprykarz foto
5
Wszystko razem mieszamy.
Krok 5 - Paprykarz foto
6
Na końcu dodajemy przecier pomidorowy , mieszamy.
Krok 6 - Paprykarz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 17.06.2015 16:28
i bez zbędnych chemicznych dodatków
Bernadeta1 10.06.2015 18:24
domowy zawsze smaczniejszy
Czarnula666 10.06.2015 17:55
Robiłam podobny i polecam! Najlepszy paprykarz ;)
cukiereczek 10.06.2015 17:41
ja też nigdy nie robiła a Twój przepis jest bardzo ciekawy
IZABELA29 10.06.2015 15:50
nigdy sama nie robiłam musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak