Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z pieczarkami i serem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 80 dkg
oliwa
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
pieczarki 25 dkg
żółty ser 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Umyte mięso pokroić w plastry. Natrzeć oliwą i przyprawami, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok . 50 minut.

Krok 1 - Karkówka z pieczarkami i serem foto
2
W tym czasie pieczarki zetrzeć na grubych oczkach i udusić. Rozłożyć na mięsie.
Krok 2 - Karkówka z pieczarkami i serem foto
3
Przykryć startym żółtym serem. Piec, aż mięso będzie miękkie.
Krok 3 - Karkówka z pieczarkami i serem foto
4
Podawać z ziemniakami i np ogórkiem.
Krok 4 - Karkówka z pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak