Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajkiem, pomidorem i rzodkiewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanka świeżych sałat 1 garść
rukola 1 garść
pomidor 2 sztuki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
rzodkiewka 3 sztuki
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka
bazylia świeża 5-7 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajkiem, pomidorem i rzodkiewką

Jajko ugotować na twardo. Sałatę i rukolę opłukać i osuszyć. Położyć na talerzu. Ułożyć na niej jajka i pomidora pokrojonego w ćwiartki. Rzodkiewkę umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na sałacie. Posypać świeżo mielonym czarnym pieprzem i polać oliwą z oliwek. Jeść zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 09.06.2015 18:24
Świetna sałatka
jagoda5913 09.06.2015 17:55
Też takã robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak