Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki drożdzowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 0,5 kostki
mąka pszenna 40 deko
cukier 3 łyżki
mleko 400 mililitrów
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Placki drożdzowe

Kroki postępowania

1
Drożdze rozpuścić w mleku.
Krok 1 - Placki drożdzowe foto
2
Jajka roztrzepać z cukrem.
Krok 2 - Placki drożdzowe foto
3
Następnie dodawać mleko na przemian z mąką, ciasto powinno być gęste nie rzadkie . (ale nie do przesady)
Krok 3 - Placki drożdzowe foto
4
Gotowe ciasto przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Na zdjęciu jest już wyrośnięte.
Krok 4 - Placki drożdzowe foto
5
Wyrośnięte ciasto nakładać na rozgrzana patelnie z olejem, ja dodałam pokrojone jabłko na placki, smażyć z obu stron.
Krok 5 - Placki drożdzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.05.2015 21:49
pychotka takie placki
marenka 23.05.2015 19:05
Uwielbiam je ;-)
mirosława4 23.05.2015 14:51
bardzo dobre
Kasnaj 23.05.2015 13:08
bardzo fajnie wyglądają
Piter 31 23.05.2015 12:25
Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak