Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowa szynka z rękawa

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1,5 kg
olej 150 ml
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
majeranek 2 łyżeczki
rozmaryn 1 łyżeczka
pieprz 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Porada

Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Jest o wiele razy smaczniejsza od wędlin kupowanych w sklepie.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowa szynka z rękawa

Olej mieszam z wszystkimi przyprawami. Szynkę wkładam do marynaty, nacieram i odstawiam na noc w chłodne miejsce. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Mięso piekę 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu szynkę wyjmuję z rękawa, studzę, a następnie wkładam do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.05.2015 11:55
pyszne mięsko
Janina 23.05.2015 15:07
Smaczne mięsko;)
Beatris 22.05.2015 21:54
Bardzo apetycznie przygotowana szyneczka:)
gosia56 22.05.2015 19:00
pyszne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak