Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do sardynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 2 l
białe wino 1 l
biały ocet winny 0,5 l
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 20 ziarenek
cebula
marchew
czosnek

Porada

Marynatę można również zastosować do innych malych i delikatnych ryb, takich jak np. szprotki, małe śledzie, pstrągi.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do sardynek

Cebulę, marchew, czosnek kroimy w plasterki. Wszystkie składniki wkładamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu około 5 minut. Oczyszczone sardynki włożyć do wody Z dużą ilością soli na ok., 2 godz., następnie wyjąć z solanki, opłukać i osuszyć na kratce. Sardynki włożyć do naczynia warstwami i każdą zalać gorącą marynatą. ostudzić i wstawić do lodówki na minimum 48 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak