Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 600 g
Pieprz czarny mielony Prymat 100 g
cukier 450 g
koperek
oliwa

Porada

Tak zamarynowanego łososia, możemy grillować, ale tylko owiniętego w folię aluminiową.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do łososia

Oczyszczony filet z łososia ze skórą posypujemy obficie mieszanką ( zrobioną z soli, pieprzu i cukru) i wstawiamy do lodówki na dwa- trzy dni. Po upływie tego czasu z fileta spłukać marynatę zimną wodą, wysuszyć ręcznikiem papierowym, całą powierzchnię fileta obłożyć świeżo pokrojonym koperkiem i pokropić oliwą z oliwek. Zostawić na 24 godziny w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak