Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser ementaler 300 g
żółtko jajek 3 szt
masło 1 łyżka
mleko 2 szkl
rosół warzywny 1 szkl
chleb tostowy 4 kromki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z grzankami

Z sera odkroić skórkę. Pokroić w plastry- paski. Rozdrobniony ser zalać zimnym mlekiem. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Garnek z serem wstawić do drugiego naczynia z wodą. Gotować na parze. Gdy ser sie rozpuści i połączy z mlekiem, dodac rosół i masło. Starannie wymieszać. Potrawę lekko wystudzić. Cały czas mieszając wbijac po 1 żółtku. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do nagrzanego do temp 100 st C piekarnika. Pieczywo tostowe pokroić w drobna kostkę i zrumienić ze wszystkich stron na patelni. Zupę rozlać na talerze, posypać grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak