Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk pieczony z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3-4 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
brokuł 1/2 sztuki
oliwa 1 łyżka
filet z morszczuka 4 filety
sól i pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 łyżeczki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk pieczony z warzywami

Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie 10-15minut. Brokuła ugotować na parze ok. 3-5 minut. Fileta odmrozić i posypać przyprawą do ryb. Przestygnięte ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na to brokuła i pokrojoną w plastry paprykę. Warzywa posypać trochę solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Położyć filety rybne i skropić oliwą z oliwek. Włożyć do piekarnik . Piec ok. 20-30minut w temp. 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 30.05.2015 01:00
dobra ryba
Anna169Hosz 29.05.2015 20:05
Bardzo lubię takie obiady:)
w mojej kuchni 29.05.2015 16:30
pyszne danie obiadowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak