Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowo-miodowe żeberka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 g
Przyprawa do mięs Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku
miód płynny 125 ml
olej z cytryną i bazylią 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowo-miodowe żeberka

Żeberka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do mięsa, solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Miód z olejem mieszamy, zalewamy mięso, dokładnie obtaczamy. Żeberka zostawiamy w marynacie na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie pieczemy w piekarniku przez 50 minut w 200*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagita 28.05.2015 18:55
Takie konkrety to ja też lubię :)
w mojej kuchni 28.05.2015 12:19
pyszne jedzonko do zjedzenia ze smakiem
AgaS10 28.05.2015 11:18
Apetyczne mięsko:)
ben-ka 28.05.2015 09:52
To coś dla mnie:)
Maridka19 28.05.2015 09:40
Pyszna propozycja :)
bertpvd 28.05.2015 09:27
pyszne żeberka :)
marcia7 28.05.2015 09:10
doskonałe do piwka
iziona 28.05.2015 08:21
Uwielbiam żeberka, a te wygladają cudnie
Ifa 28.05.2015 07:29
Już zgłodniałam, pycha!
VioletoweKucharzenie 28.05.2015 07:24
Rewelacyjne połączenie słodkiego smaku miodu z wyrazistym smakiem kwaskowatej cytryny. Takie żeberka możemy również ugrillować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak