Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica pikantna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
papryczka chili 2 szt
czosnek 2 ząbki
szczypiorek posiekany 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica pikantna

Papryczki umyć, przekroić na połowy, oczyścić z pestek, posiekać, czosnek obrać posiekać.
Na patelni roztopić masło, podsmażyć papryczkę i czosnek.
Jajka wbić do miski, doprawić solą i pieprzem, roztrzepać. Masę jajeczną wylać na patelnię, smażyć mieszając, tak aby jajecznica była równomiernie ścięta.
Podawać posypaną szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak