Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki drobiowej - z papryką i ananasem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
ananas z puszki 4 plastry
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 duża sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki drobiowej - z papryką i ananasem

Wątróbkę opłukać, oczyścić z włókien i pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę i paprykę oczyścić i pokroić w paski, ananasa w kostkę. Wątróbkę szybko obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju. Oddzielnie zeszklić cebulę, dołożyć do niej ananasa i paprykę - smażyć razem kilka minut. Dołożyć obsmażoną wątróbkę, podlać wodą lub zalewą z ananasa, doprawić majerankiem, pieprzem i rozmarynem. Zwiększyć ogień i gotować bez przykrycia do odparowania płynu. Pod koniec leciutko całość oprószyć solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 13.05.2015 15:41
Ciekawe połączenie.
Wacław 13.05.2015 11:50
fajny pomysł na watróbkę
marcia7 13.05.2015 11:38
fajne kolorowe
Pietruszka 13.05.2015 11:22
apetyczny gulasz
ania2610 13.05.2015 10:41
w takim połączeniu jeszcze nie jadłam, świetny pomysł!
Róża1 13.05.2015 10:29
świetny pomysł !!!!!!!!!!!!! doskonałe połączenie :-)
paulina2157 13.05.2015 09:15
muszę wypróbować takie połączenie
iziona 13.05.2015 07:59
Bardzo ciekawy sposób na wątróbkę
dom-agi 13.05.2015 07:29
Ciekawy sposób na wątróbkę!
Krystyna32 13.05.2015 07:00
bardzo apetyczny
zabcia117 13.05.2015 06:57
ciekawy dobór składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak