Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-majonezowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
kukurydza w puszce 1 mała puszka
pomidor 2 sztuki
ogórek sałatkowy 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
sos do sałatek 1 torebka
jogurt grecki 2 łyżki
majonez tradycyjny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-majonezowym

Warzywa myjemy, kapustę pekińską szatkujemy drobno , pomidora, ogórka i paprykę kroimy w kostkę , kukurydzę osączamy z zalewy mieszamy wszytko razem w misce. Sos: Majonez łączymy z jogurtem wsypujemy sos np koperkowo-ziołowy doprawiamy do smaku solą i pieprzem , polewamy sałatkę mieszamy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 13.05.2015 15:26
jaka fajna kolorowa i zdrowa
norweska20 13.05.2015 00:24
smaczny dodatek do obiadu
Iwusia 12.05.2015 23:13
i jaka smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak