Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pomidorów i soczewicy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory w puszce 400 gram
soczewica konserwowa 250 gram
bazylia świeża
oliwa do podsmażania
cebula biała 1/2 szt
czosnek 3 ząbki
wywar warzywny 600 ml/ może być z kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 5 łyżeczek
jogurt naturalny
soja kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pomidorów i soczewicy

Wykonanie:

Cebulę i czosnek pokroić, następnie delikatnie podsmażyć na oliwie z dodatkiem świeżej bazylii. Dodać pomidory i gotowaną soczewicę (jeżeli przygotowujemy ją tradycyjnie to najpierw należy ją przepłukać i ugotować w osobnym garnku)- całość zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem. Dodać przecier. Gotować jeszcze ok. 15 minut. Następnie całość zmiksować blenderem. Podawać gorące z np. Kostkami ugotowanej soi i świeżą bazylią. Dodatkowo podać jogurt w osobnym naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 13.05.2015 12:03
fajnie urozmaicona pomidorowa
dża 12.05.2015 23:17
Pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak