Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wieprzowy z cebulką

5.0
(31)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
cebula 1-2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz
gałązki rozmarynu
olej do smażenia
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wieprzowy z cebulką

Szynkę wieprzową kroję na grubsze plastry i rozbijam tłuczkiem. Każdy plaster przyprawiam solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzewam olej i obsmażam steki z obu stron, kiedy lekko się zrumienią dodaję pokrojoną w plastry cebulę, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, listek laurowy oraz gałązki rozmarynu. Smażę do miękkości mięsa (w zależności od upodobań, co do stopnia wysmażenia). Cebulka puści sok, więc jeśli lubimy lepiej wysmażone mięsko możemy dodać odrobinę gorącej wody i lekko poddusić. Do dania proponuję gotowane ziemniaki z wody. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 13.05.2015 07:22
bardzo apetyczny obiad
Katarzyna59 12.05.2015 21:16
pychotka!!
pajbek 12.05.2015 20:44
Coś pysznego :-)
2milutka 12.05.2015 20:38
pyszne danie!
w mojej kuchni 12.05.2015 19:54
pyszne danie do zjedzenia
Ania321 12.05.2015 19:19
Smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak