Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z porem, pieczarkami i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
olej
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
ketchup pikantny 4 łyżki
por 1/2 sztuki
pieczarki 10 dkg
czosnek 2 ząbki
majonez 4 łyżeczki
marchew 1/2 sztuki
ser żółty 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z porem, pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Umyty schab delikatnie rozbić. Oprószyć przyprawami.

Krok 1 - Schab z porem, pieczarkami i serem foto
2
Na patelni rozgrzać olej i delikatnie podsmażyć mięso z obu stron.
Krok 2 - Schab z porem, pieczarkami i serem foto
3
Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Delikatnie polać ketchupem.
Krok 3 - Schab z porem, pieczarkami i serem foto
4
Na mięsie ułożyć plastry pora. Na to nałożyć uduszone pieczarki i posiekany czosnek.
Krok 4 - Schab z porem, pieczarkami i serem foto
5
Przykryć majonezem. Na wierzch ułożyć startą marchewkę.
Krok 5 - Schab z porem, pieczarkami i serem foto
6
Przykryć startym żółtym serem.

Krok 6 - Schab z porem, pieczarkami i serem foto
7
Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (około 30 minut).
Krok 7 - Schab z porem, pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.05.2015 08:28
bardzo dobre mięsko
Pani Domu 11.05.2015 07:40
wygląda bardzo smacznie
Beatris 10.05.2015 19:07
Apetycznie przygotowane mięsko:)
Bernadeta1 10.05.2015 17:38
smaczne mięsko
Babeczka35 10.05.2015 16:59
Pyszne danie:)
Ola1young 10.05.2015 16:44
pysznie,kolorowo,obiadowo :)
w mojej kuchni 10.05.2015 16:03
pyszne jedzonko podano do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak