Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De Volay

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso

pierś z kurczaka 1

nadzienie

natka pietruszki
masło

wykończenie

jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: De Volay

Kroki postępowania

1
Pierśnik pokroić i wypłukać w wodzie. Rozbić tłuczkiem po czym przyprawić z obu stron pieprzem i solą.
Krok 1 - De Volay foto
2
Z plasterków masła zrobić kilki i ułożyć na pierśnikach. Następnie posiekaną pietruszkę ułożyć przy maśle. Całość zwinąć.
Krok 2 - De Volay foto
3
Jajka rozklepać ilość zależy od ilości de volay ok. 2 jajka na 4 de volaye dodać do nich soli i pieprzu i wymieszać(panierka nie będzie mdła). Mięso obtoczyć w jajkach i bułce tartej dwa razy. Uformować je a jeśli gdzieś się źle zlepił i może przez jakąś szparę wyciec mleko to tylko szparę namoczyć w jajku i w bułce.
Krok 3 - De Volay foto
4
Do garnka wlać olej i rozgrzać. Do rozgrzanego oleju włożyć de volaye, smażyć na małym ogniu do zarumienienia.
Krok 4 - De Volay foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak