Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

Sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem
ser żółty 60 g
kiełbasa biała 4 szt.
śmietana 30% 250 ml
jajko 2 szt.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Kminek cały Prymat
Majeranek suszony Prymat
chrzan tarty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Ciasto na naleśniki

jajko 2 s
mąka 250 g
mleko 200 ml
olej rzepakowy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę przekładamy do rondelka, dodajemy 2 liście laurowe, kminek, majeranek i sól morską. Gotujemy kilka minut.
Krok 1 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
2
Następnie szykujemy ciasto naleśnikowe. Do miseczki wbijamy 2 jajka, odrobinę pieprzu, soli i dodajemy mąkę. Aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany dodajemy do niego jeszcze łyżkę oleju rzepakowego. Naleśniki smażymy na odrobinie oleju.
Krok 2 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
3
Do gotującej się kapusty dodajemy łyżeczkę chrzanu i miksujemy całość do momentu otrzymania gładkiego kremu.
Krok 3 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
4
Naleśniki smarujemy zmiksowaną kapustą, następnie układamy białą kiełbasę. Zawijamy naleśniki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
5
Do miski wbijamy 2 jajka i mieszamy je ze śmietaną 30%, solą, gałka muszkatołową i tartym żółtym serem. Naleśniki zalewamy gotowym sosem i pieczemy w naczyniu żaroodpornym 30- 35 minut w 180 stopniach.
Krok 5 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto
6
Podajemy w całości lub krojone na mniejsze porcje.
Krok 6 - Przepis dnia IV, odc. 57: Zapiekane naleśniki z kiełbasą i kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miodunka 19.05.2015 19:38
Bardzo fajny przepis, myślę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak