Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet w orkiszowej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 grube plastry
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
otręby orkiszowe 6 łyżek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet w orkiszowej panierce

Schab o grubości 1-1,5 cm rozbić tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem czarnym i ziołowym z obu stron. Maczać w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w mieszance bułki tartej z otrębami orkiszowymi. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Kotlet doskonale smakuje podany z ziemniakami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.05.2015 08:38
fajny pomysł
marcia7 19.05.2015 13:55
na pewno ją wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak