Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z grilla warzywno-mięsne

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 20 szt
cebula 2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
cukinie małe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z grilla warzywno-mięsne

Fileta z kurczaka kroimy na grube kawałki. Skrapiamy oliwą z oliwek. Cukinię myjemy i kroimy na dość cienkie plastry, możemy użyć obieraczki.
Pieczarki najlepiej małe myjemy. Paprykę czerwona i żółtą myjemy i kroimy na większe kawałki. Cebulki małe obieramy i kroimy na równe plastry. Posypujemy przyprawa ziołową do grilla. Grillujemy co pewien czas obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.11.2015 15:52
Dawno takich nie robiłam :)
iskierka.ag 18.05.2015 19:20
Podoba mi się rozmieszczenie tych warzyw na szaszłykach :) Bardzo estetycznie przygotowane.
Małgorzata Pin 18.05.2015 16:34
Lubie takie szaszłyczki.
Janina 18.05.2015 16:25
Super smaki;)
mirosława4 18.05.2015 15:37
zjadłabym :)
Czyki 18.05.2015 14:27
Zapowiada się pysznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak