Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka czosnkowa z parówką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 2 sztuki
masło 50 dag
czosnek 5 ząbków
parówka 3 sztuki
ser mozarella do smaku
cebula 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
majonez do smaku
ketchup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka czosnkowa z parówką

Czosnek przepuszczamy przez praskę i mieszamy z miękkim masłem. Bagietkę kroimy w po skosie a następnie nacinamy wzdłuż. Smarujemy bagietkę wewnątrz masełkiem i posypujmy startym na tarce serem. Parówki obieramy z owijek a następnie kładziemy na ser i ponownie posypujemy serem. Cebulę kroimy w paseczki i posypujemy na wierz. Pomidorka kroimy w plasterki i układamy na samej górze. Bagietkę wkładamy do piekarnika na 20 min. i pieczemy w temp. 180\'C. Gotową smarujemy majonezem i ketchupem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.04.2016 13:59
No ciekawa przekąska.
IKrakowianka 12.02.2014 17:32
pyszna bagietka
Wafelek2601 11.06.2013 23:01
Ale chrupiąca - pycha!
Angelika10 08.11.2012 01:18
mniam
RenataZ-et 19.08.2012 08:58
Podoba mi się :)
Andysz 27.04.2012 10:20
mmmmmmm super!;)
Koper 09.12.2011 10:54
fajnie wyszła :)
angelika14 20.03.2011 09:53
super pomysł
Agnieszka191 23.09.2010 23:15
dobre i szybkie
malenkaaa_85 16.08.2010 10:03
fajne
IlonaAlbertos 15.08.2010 22:19
Też takie robię- pyszne :D
MAŁGORZATA108 14.08.2010 19:49
Kiedyś dostałam podobne danie w resteuracji po nazwą \"Big Hot-Dog\".

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak