Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z krewetek po prowansalsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi zielone 10 szt
sok z cytryny 1 szt
oliwa 125 ml
sól i pieprz
mix sałat 250 ml
pomidory 2 szt duże
rzodkiewki 1 pęczek
awokado 3 szt
krewetki duże 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z krewetek po prowansalsku

Szparagi włożyłem do dużego garnka z wrzącą osoloną wodą. Gotowałem przez 5 minut na średnim ogniu. Dobrze osączyłem, osuszyłem papierowym ręcznikiem. Pokroiłem na małe kawałki. Sok z cytryny i 6 łyżek z oliwy wymieszałem w małej misce. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, rzodkiewki, awokado i szparagi rozłożyłem na talerzach.
Oliwę pozostałą rozgrzałem na patelni na średnim ogniu. Wrzuciłem krewetki, smażyłem 5 minut, aż stały się miękkie. Krewetki ułożyłem na wierzchu sałatki , skropiłem sosem z oliwy i soku z cytryny. Oprószyłem solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 18.05.2015 18:20
Pięknie i smacznie wyglądam! Zabieram przepis, krewetki mam to na dniach robie :)
Justi2401 18.05.2015 13:28
Pyszna, wykwintna sałatka :)
Gracer 18.05.2015 13:22
bardzo apetyczna kompozycja smaków
Futka 18.05.2015 12:22
Bajeczna sałatka :) prezentuje się niezwykle apetycznie :)
agataw1990 18.05.2015 12:09
Świetnie podane
W poszukiwaniu inspiracji 18.05.2015 12:03
Kocham krewetki w każdej wersji, w sałatce wyglądają bardzo ciekawie.
kloruś 18.05.2015 11:28
Zapowiada się bardzo ciekawie! Chętnie bym się poczęstowała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak