Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 2 szt
ser biały 40 dag
jogurt naturalny 10 dag
rzodkiewki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z nadzieniem

Ogórki cienko obrać, pokroić w kawałki o długości ok 10 cm, przekroić je wzdłuż na połowy. Wydrążyć łyżeczką miąższ, posolić, pozostawić na 15 minut. Z ogórków wylać wodę, osuszyć je papierowym ręcznikiem.
Ser dokładnie utrzeć z jogurtem, wymieszać z drobno pokrojonymi rzodkiewkami (2-3 odłożyć), posiekanym szczypiorkiem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Ogórki napełnić nadzieniem, ozdobić plasterkami pozostałych rzodkiewek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak