Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 50 dag
jajko 1 szt

farsz

rabarbar 5 łodyg
cukier 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
płatki owsiane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z rabarbarem

Rabarbar opłukać, obrać tam gdzie grubsza skórka i pokroić na kawałki około 1 cm. Dodać pozostałe składniki i odstawić. W tym czasie zagnieść ciasto na pierogi z podanych składników z dodatkiem letniej wody. Ciasto rozwałkować, wykroić kółka, na każde nałożyć trochę nadzienia i zlepić końcówki.
Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oleju przez około 3 minuty od wypłynięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 22.05.2015 22:29
ciekawe nadzienie, wykorzystam
kate.500 22.05.2015 13:27
ciekawy pomysł
Smaczna_B 17.05.2015 19:16
bardzo pomysłowe to nadzienie z rabarbaru...jeszcze takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak