Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówka z rabarbarem i kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 1 kg
drożdże 100 g
mleko 1 szkl
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 op
masło lub margaryna 3/4 kostki
jajko 3 szt
rabarbar

kruszonka

mąka 200 g
masło lub margaryna 100 g
cukier 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z rabarbarem i kruszonką

Mleko zagrzac,w ciepłym mleku rozprowadzić drożdże,dodać łyżkę cukru i poczekać aż rozczyn urośnie.Mąke wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym,dodać jajka i roztopione wystudzone masło.Dodać rozczyn i wyrobic ciasto.Wyrabiamy aż zaczna pojawiać się pęcherze.Ciasto odstawić do wyrośnięcia.Po ok 40 min gdy ciasto wyrośnie przełozyć ciasto do formy Na wierzch ułozyc pokrojony w kostkę rabarbar i posypac kruszonka .Kruszonke przygotowac z masła ,cukru i maki.
Ciasto piec ok 50 min w 175st

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 17.05.2015 08:10
pycha bardzo lubie
fotoviderek 16.05.2015 20:53
Moje ulubione drożdżowe :)
dumel87 16.05.2015 20:47
smacznie przypieczona :)
cooked 16.05.2015 20:43
coś pysznego! :)
ben-ka 16.05.2015 20:19
Smaczna drożdżówka.....przepis na czasie.
ania2610 16.05.2015 18:32
pycha, bardzo lubię!
IZABELA29 16.05.2015 18:23
ach ten wyborny smak
Bernadeta1 16.05.2015 18:07
pyszne ciasto
gosia1988 16.05.2015 18:04
smakowicie wygląda
Zdzisław 16.05.2015 17:58
pyszne słodkości jak lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak