Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki wołowe zapiekane w pomidorach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 30 dag
boczek wędzony 10 dag
cebula czerwona 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa harissa 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
passata pomidorowa 1 szklanka
ser żółty starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki wołowe zapiekane w pomidorach

Kroki postępowania

1
Boczek wędzony i cebulę pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do miski. Dodać mięso, przyprawy, jajko oraz tartą bułkę.
Krok 1 - Pulpeciki wołowe zapiekane w pomidorach foto
2
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać do uzyskania zwartej masy.
Krok 2 - Pulpeciki wołowe zapiekane w pomidorach foto
3
Z powstałej masy wyrobić kulki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć je w mące i krótko obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Pulpeciki wołowe zapiekane w pomidorach foto
4
Następnie przełożyć pulpeciki do żaroodpornego naczynia, zalać passatą i posypać startym serem. Zapiekać 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Krok 4 - Pulpeciki wołowe zapiekane w pomidorach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 16.05.2015 18:10
świetny przepis ;) ale bym zjadła !
Justi2401 16.05.2015 12:12
Pyszne pulpety :)
Krzysztof15 16.05.2015 09:49
bardzo smaczne
Wafelek2601 16.05.2015 09:21
Świetne danie
Małgorzata Pin 16.05.2015 08:55
Ale wygląda smakowicie.
Agnieszka-87-25 16.05.2015 08:11
uwielbiam takie
Ewelina1991 16.05.2015 07:41
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak