Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna ogórkowa z mięsem gulaszowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 szt
ziemniaki 4 szt
przecier ogórkowy 300 g
śmietana 18 proc 170 g
bulion 2,5 litra
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna ogórkowa z mięsem gulaszowym

Mięso gulaszowe zalewamy bulionem. Ja użyłam przygotowanego wcześniej (z gotowanego kurczaka i warzyw). Dodajemy kucharka, ziele angielskie i liść laurowy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Warzywa dokładamy do gotującego się mięsa. Po 30 minutach dokładamy przecier ogórkowy, doprawiamy solą, pieprzem. Gotujemy do miękkości. Na końcu zaciągamy śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.05.2015 17:48
ogórkowa - jest pyszna
aginaa 15.05.2015 15:17
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak