Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe a-la flaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kg
cebula biała 2 szt.
włoszczyzna 70 dag
mąka 1 łyżka
smalec 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe a-la flaczki

Wykonanie:
Mięso opłukać i pokroić w wąskie paski, po czym oprószyć mąką z papryką i podsmażyć na 1 łyżce smalcu. Przełożyć do rondla, podlać wodą, przyprawić i dusić na wolnym ogniu przez 20 minut. Warzywa umyć, obrać i pokroić w makaronik, następnie włożyć do gotującego mięsa. Podlać wodą w razie potrzeby ( lub rosołem z kostki), dodać resztę smalcu, doprawić według uznania i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 14.05.2015 21:35
Pyszne jedzonko do zjedzenia
halina17 14.05.2015 19:40
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak