Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka piaskowa z kakao.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 1,5 szklanki
mąka pszenna 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
margaryna 1,5 kostki
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka piaskowa z kakao.

Kroki postępowania

1
Margarynę roztopić i ostudzić.
Krok 1 - Babka piaskowa z kakao. foto
2
Jaja ubić mikserem z cukrem.
Krok 2 - Babka piaskowa z kakao. foto
3
Do ubitej masy dodawać stopniowo mąki, (ciągle ubijając), proszek, na koniec margarynę.
Krok 3 - Babka piaskowa z kakao. foto
4
Odłożyć 5 łyżek masy dodać do niej kakao i wymieszać, tortownice przesmarować margaryną i posypać bułką tartą, wlać masę białą i na górę kakaową. Piec w 180 st, przez 60 minut.
Krok 4 - Babka piaskowa z kakao. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.05.2015 19:58
super babka
pestka 02.05.2015 18:32
pyszny deser
Zdzisław 02.05.2015 16:41
takie słodkości lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak