Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASTA Z CZERWONEJ SOCZEWICY

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PASTA Z CZERWONEJ SOCZEWICY

Kroki postępowania

1
Soczewicę przepłukujemy zimną wodą, a następnie gotujemy w 2 szklankach wody przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - PASTA Z CZERWONEJ SOCZEWICY foto
2
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - PASTA Z CZERWONEJ SOCZEWICY foto
3
Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy. Następnie blendujemy na gładką masę i odcedzamy na sitku z nadmiaru soku. W osobnej misce miksujemy blenderem soczewicę, czosnek, cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.
Krok 3 - PASTA Z CZERWONEJ SOCZEWICY foto
4
Gotową pastę wyciskamy rękawem cukierniczym na talerz i dekorujemy ogórkami konserwowymi.
Podajemy z chlebem.

Krok 4 - PASTA Z CZERWONEJ SOCZEWICY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 28.04.2015 11:25
Super pasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak