Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z soku przecierowego

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowy 1 litr
sok pomidorowy gęsty 1 litr
przyprawa uniwersalna domowa
lubczyk świeży 1-2 gałązki
koperek średni pęczek
cukier do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Zupę podawać z ulubionym dodatkiem - drobnym makaronem, ryżem, kaszą kuskus, lanymi kluseczkami albo groszkiem ptysiowym. *Można do talerzy z zupą dodać po łyżce gęstej śmietany lub jogurtu greckiego.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z soku przecierowego

Kroki postępowania

1
Ugotować wywar z porcji kurczaka lub indyka.
Krok 1 - Zupa pomidorowa z soku przecierowego foto
2
Do gotowego wywaru dodać przyprawę warzywną (najlepiej domową) i chwilkę podgotować na małym płomieniu, żeby warzywa zmiękły.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z soku przecierowego foto
3
Wywar można odcedzić, ale jeśli jest przygotowany na samym mięsie bez kości - nie jest to konieczne.
Krok 3 - Zupa pomidorowa z soku przecierowego foto
4
Dolać litr dobrego gęstego soku pomidorowego.
Krok 4 - Zupa pomidorowa z soku przecierowego foto
5
Zupę doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5 - Zupa pomidorowa z soku przecierowego foto
6
Na koniec dodać drobniutko posiekane listki lubczyku oraz koperek.
Zdjąć garnek z ognia, nakryć pokrywką i pozostawić na kilka minut, aby zupa nabrała aromatu ziół.
Krok 6 - Zupa pomidorowa z soku przecierowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak