Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pieczarki faszerowane kaszanką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg średnich szt
kaszanka 2 szt
cebula
ser żółty starty
papryczka chili 1/2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki faszerowane kaszanką

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć i osuszyć, pousuwać trzonki i zostawić tylko kapelusze. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Grillowane pieczarki faszerowane kaszanką foto
2
Do cebuli dodac pokrojoną na plasterki kaszankę i podsmażyć. Dodać posiekaną papryczkę chilli, doprawić do smaku.
Krok 2 - Grillowane pieczarki faszerowane kaszanką foto
3
Przygotowanym farszem napełniać kapelusze pieczarek.
Krok 3 - Grillowane pieczarki faszerowane kaszanką foto
4
Na każdej pieczarce ułożyć porcję startego żółtego sera.
Krok 4 - Grillowane pieczarki faszerowane kaszanką foto
5
Pieczarki układać na ruszcie i grillować, aż się ser roztopi.
Krok 5 - Grillowane pieczarki faszerowane kaszanką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 17.06.2015 10:37
świetny przepis
Damiano
Damiano 24.05.2015 21:25
wyglądają super
halina17 08.05.2015 20:28
JAK DLA MNIE DOBRE.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak